Onderhoud / sturingen

Een goede decanteercentrifuge voldoet aan volgende criteria:

De decanter:
- is juist geconfigureerd
- wordt betaalbaar onderhouden
- heeft een volautomatische besturing

Klanten die een machine hebben die niet aan alle 3 deze criteria voldoen, komen bij Dejonghe Techniek terecht. In samenspraak met de klant bouwen we de machine om, zodat de gewenste resultaten bekomen worden.

Voor meer info over ons mechanisch onderhoud: zie Onderhoud. Informatie over onze sturing, kan je hieronder lezen.

 

De sturing van de decanter zorgt voor het goed functioneren van de machine. Onze unieke sturing is betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. De sturing van Dejonghe-Techniek regelt op het koppel van de schroef. Een stabiel koppel zorgt voor stabiele eindproducten en dit onafhankelijk van het binnenkomend debiet en de concentratie ervan.

Sturingen die stuk of onbetaalbaar zijn van huidige decanters worden door ons volledig vervangen door onze sturing die volledig vervaardigd werd in het atelier van Dejonghe Techniek.  Indien de machine later vervangen wordt door een andere, zal de nieuwe sturing de nieuwe decanter aansturen. Op die manier wordt de kost van de sturing gerecupereerd.

 

Werking

De sturing van Dejonghe Techniek is gebaseerd op een PID koppelregeling. Deze past de schroef automatisch aan naargelang het gewenst koppel (setpoint). De schroef wordt elektrisch of hydraulisch aangedreven.

Onderhoud / sturingen
   

 

Onderhoud / sturingen
   

 

Onderhoud / sturingen
   

 

 

Uitlezing

De gegevens van de PLC kunnen geconnecteerd worden met de algemeen scada-systeem. Het is mogelijk om vanop afstand (remote) de instellingen van de decanter aan te passen.

 

Optioneel kan de machine ook vanop afstand overgenomen worden, Met een VPN verbinding kan de sturing op alle mogelijke toestellen geplaatst worden die een internetverbinding hebben.

 

Doordat Dejonghe Techniek zelf de sturing gebouwd heeft, is het in staat om klantspecifieke eisen toe te voegen. Bijvoorbeeld het aansturen van de voedingspomp, afvoervijzel, bijregelen van polymeeroplossing, het uitlezen van niveaus, …

Hier een screenshot van de visualisatie. Het scherm zelf is een touchscreen.

 

Volgende gegevens worden binnen gelezen:

  • Snelheid trommel en schroef
  • Koppel
  • Stroom trommel
  • Trillingen en temperatuur van de lagers (optioneel)
  • Debiet voeding
  • Klant specifieke wensen
Onderhoud / sturingen